No, this is not a post about my newest conquest (hehe) but this post could also be called: "How we brought the trend drink to a Saxon village." In my last post I already told you about the 60th anniversary of my grandparents – thanks so much for the lovely and numerous comments, I was really overwhelmed! The day was not only sunny, it was as hot as it gets. In this weather situation, Hugo saved us: Hugo is a cocktail made of prosecco, lemon balm or elderflower syrup, fresh mint, lime and mineral or soda water.
Nein, es geht jetzt nicht um meine neueste Eroberung :), sondern dieser Post könnte auch den Titel tragen: Wie wir ein Trendgetränk ins sächsische Dorf brachten. Im letzten Post erzählte ich Euch ja bereits von der Diamantenen Hochzeit meiner Großeltern. Am besagten Festtag war das Wetter nicht nur "schön", sondern sommerlich heiß und kaum zum Aushalten. In diesem Wetter rettete uns Hugo: Hugo ist ein Cocktail aus Prosecco, Zitronenmelisse- oder Holunderblüten-Sirup, frischer Minze, Limette sowie Mineral- oder Sodawasser.
It was Toni who first told me about this "Hugo" (honestly, I didn't really listen to her at first and just asked myself who was this weird guy). I first drank this fresh and slightly sweet cocktail in Munich during a short visit with my parents (which I will tell you about here on the blog as well, it has been a while that we've been there but I hope you won't mind a 'Late-Post' :)).
What is your trend drink in 2013? And what do you think will be the drink of 2014?
What is your trend drink in 2013? And what do you think will be the drink of 2014?
Entdeckt hat ihn zunächst Toni, die mir ganz aufgeregt vom "Hugo" erzählte (ehrlich gesagt hab ich erst nicht richtig zugehört und mich immer gefragt über welchen Quatschtypen sie denn redet). Dann habe ich es mit meinen Eltern das erste Mal in München während eines Kurztripps getrunken (vom München-Kurztrip erzähl ich euch auch noch, liegt zwar schon eine Weile her, aber dann ist es eben ein 'Later-Post' :)).
Was ist denn Euer Trendgetränk 2013? Und was wird wohl 2014 kommen?
Was ist denn Euer Trendgetränk 2013? Und was wird wohl 2014 kommen?
- 1 glass prosecco
- 1/2 lime
- 2 branches of fresh mint
- syrup (elderflower), as much as you want, at least 1-2 tbsp
- ice cubes
- 1 Glas Prosecco
- 1/2 Limette(n)
- 2 Stängel Minze, frisch
- Sirup (Holunderblüten-), nach Belieben
- Eis, gewürfelt
4 Kommentare:
I did a whole bar cart series on the blog, but I wish I had seen this post so I could have included this cocktail in the recipes section. Looks delicious!
Kate from Clear the Way
Jetzt fehlt nur noch die Sonne! Toni sieht ganz ganz toll in diesem Kleid aus, ihr müsst mir mal demnächst bei einem Hugo die Herkunft dieses Schmuckstücks verraten! :)
Oh, so that's what a Hugo is! My boyfriend is called Hugo and when we were in Munich last week we were wondering why we saw his name everywhere... It sounds really good, I'll have to try one :)
Really impressive Post and Wonderful Photos.
Thanks for this. I love Hugo!!
Rezepte Hugo