And today we have another recipe for our healthy, low-calory weeks. I actually went grocery shopping today, I haven't had so much healthy stuff in my fridge for a while ;) I found this recipe for tomato-basil-soup at brigitte.de and changed it around a bit. Hope you'll enjoy!
Ingredients, prices (REWE) & calories
- Crushed tomatoes (passata)
- package 500 g = 0,89 € {300 ml → 0,45€} (69 kcal)
- Onions
- whole net = 0,89 € {1} (17 kcal)
- Puréed tomatoes (tube)
- Tube ~ 1,20 € {1 EL} (10 kcal)
- Cherry Tomatoes
- package of 22 = 1,39 € {5 tomatoes → 0,30€} (19 kcal)
- Noble sweet paprika
- whole can = 0,49 {1 Tbsp} (6 kcal)
- Spinach leaves (frozen)
- package = 1,45 € {1 dice} (13 kcal)
- Salt & White Pepper
- Ok, we won't exaggerate ;)
- Olive Oil (ca. 1 Tbsp)
- 45 kcal
- In sum (1 plate)
- ~180 kcal
Zubereitung
- Rinse cherry tomatoes, cut them in half and remove any stems.
- Peel onion, dice it into fine cubes. Sauté in a pan with hot olive oil and 2-3 Tbsp. of water at middle heat for 2-3 minutes until transparent.
- Add puréed tomatoes (1 Tbsp out of the tube) and stir. Add the tomato juice/crushed tomatoes, salt, paprika and white pepper and let it cook for 10 minutes at low heat.
- Rinse basil with water, dry it and cut leaves into fine stripes.
- Defrost 1 cube of frozen spinach, pick to rough pieces and sauté for a 2-3 minutes in a frying pan with salt.
- Add basil, cherry tomatoes and spinach to the soup and season to taste with salt and pepper.
Und heute gibts auch noch ein neues Rezept für die gesunden, kalorienarmen Rezepte. Ich war heute groß Lebensmittel-Shoppen und mein Kühlschrank war schon lange nicht mehr so voll mit gesunden Sachen :). Dieses Rezept für Tomaten-Basilikum-Suppe hab ich auf brigitte.de gefunden und ein wenig umgeändert. Ich hoffe, ihr genießt es!
Zutaten, Preise (REWE) & Kalorien
- Passierte Tomaten
- Packung 500 g = 0,89 € {300 ml → 0,45€} (69 kcal)
- Zwiebeln
- ganzes Netz = 0,89 € {1} (17 kcal)
- Tomatenmark
- Tube ~ 1,20 € {1 EL} (10 kcal)
- Kirschtomaten
- Päckchen (22 Tomaten) = 1,39 € {5 Tomaten → 0,30€} (19 kcal)
- Paprikapulver (edelsüß)
- Gewürzdose = 0,49 {1 TL} (6 kcal)
- Blattspinat
- Packung = 1,45 € {1 Würfel} (13 kcal)
- Salz & Weißer Pfeffer
- Okay, übertreiben wir's mal nicht!
- Olivenöl (ca. 1 EL)
- 45 kcal
- In Summe (1 Teller)
- ~180 kcal
- Kirschtomaten abspülen, halbieren und dabei den Stielansatz herausschneiden.
- Zwiebel abziehen, fein würfeln und in einem Topf in heißem Olivenöl und 2-3 EL Wasser bei mittlerer Hitze 2-3 Minuten glasig dünsten.
- Tomatenmark dazu geben und unterrühren. Passierte Tomaten, Salz, Edelsüßpaprika und weißen Pfeffer dazu geben und 10 Minuten zugedeckt bei kleiner Hitze kochen.
- Basilikum abspülen, trocken schütteln und Blätter in feine Streifen schneiden.
- 1 TK-Würfel Blattspinat auftauen, grob zerpflücken und in eine Pfanne geben, salzen und kurz anbraten.
- Basilikum, Kirschtomaten und Spinat zur Suppe geben und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
3 Kommentare:
looks good, but where is the basil?
It's chopped up a little and added at the very end. You're right, there is no actual basil in the picture, but it's actually hidden under that spinach chunk ;)
oh, makes sense. just didn't see it on the ingredients list, so I thought - weird, it's called tomato and basil soup, but has spinach instead of basil - if that makes sense ;)
like your blog, btw!