25.09.2009

Philosophizing about popcorn

popcorn2
Picture: David Reppe

It really is great stuff this popcorn ;-) Why thinking about it? I just spent two days standing a good amount of time behind a cute little popcorn machine at the fair in Cologne and repeated following steps: half a tablespoon of vegetable oil, about 1/4 cup popcorn and 2 1/2 packages of little sugar cones into the machine, letting it pop and scooping it in those little cute bags with a sticker telling everyone that this delicious popcorn came from the YOC stall :-).
However I really don't understand the American movie theatres. Toni and I went to a very big Cinestar in Seattle and they only offered salty popcorn ... what is that about this salty popcorn, you Americans??? :-).
To sum up: I don't think popcorn maker is my 100% dream job but I could totally see me making it for a few days more! How do you like your popcorn?

popcorn
Picture: David Reppe

Wirklich tolles Zeug, dieses Popcorn ;-) Warum ich mir darüber überhaupt Gedanken mache? Ich habe gerade zwei Tage damit verbracht, einen langen Teil des Tages hinter einer süßen kleinen Popcornmaschine zu stehen und folgende Handgriffe immer und immer wieder zu wiederholen: einen halben Esslöffel Öl, 1/4 cup Popcornmais und 2 1/2 Päckchen Zucker in den Behälter und es poppen lassen, es danach in kleine niedliche Tüten mit dem unübersehbaren YOC-Aufkleber zu befördern und zu hoffen, dass sich genug Abnehmer finden ,-).
Aber ich verstehe die amerikanischen Kinoanbieter wirklich nicht. Toni und ich waren in diesem Jahr in einem großen Cinestar in der Innenstadt von Seattle und die haben wirklich nur salziges Popcorn angeboten .... was soll denn das, liebe Amerikaner?
Abschließend, ich denke nicht, dass Popcornmacher mein absoluter Traumberuf ist, aber ein paar Tage länger hätte ich es bestimmt noch ausgehalten! Wie mögt ihr euer Popcorn?

IMG_2248


Popcorn-Links:

Flavoured Popcorn (Martha Stewart)



Caramel & Fleur de Sel flavoured Popcorn
+++++++ super cute bags ++++++++


Southwest Popcorn

2 Kommentare:

Ms. B hat gesagt…

It's true, I much prefer sweet popcorn, which we call kettle corn where I'm from, instead of salty popcorn. I think the movie theatres make it extra salty so you'll buy more to drink :)

sonoemi hat gesagt…

Bei uns in der Schweiz ist es genauso. Da bekommst Du in den Kinos leider auch nur salziges Popcorn angeboten. Ich stehe ja auch eher auf die süsse Variante.